Kombucha i din lokal eller via Zoom

Form & Hälsa erbjuder kurser i fermentering:

Jag erbjuder denna kurs till företag, organisationer samt grupper och privat personer. Online eller Fysisk på din lokal.

Du är varmt välkommen att delta hemma hos dig.
Anmäl dig och hämta sedan din nya Kombucha-baby hos mig.
Du får sedan ett mail med uppgift om vad du skall inhandla för att kunna vara med och göra din egen Kombucha under ledning av Elba Pineda Gustafsson.

Fermentering är ett av våra mest hälsosamma och äldsta lagringssätt. Vi vet i dag att fermentering skapar större tillgång på enzymer, viktiga mikroorganismer och bra bakterier. Vissa bakteriestammar som är nödvändiga för vår tarmflora förekommer bara i fermenterade produkter. Så genom att äta och dricka mer fermenterat får vi en gladare mage och bättre hälsa.
Enzymerna stödjer vår matsmältning genom att bryta ner protein, kolhydrater och fett. Dagligen sker ca 200 miljoner kemiska processer i kroppen där varje process är beroende av ett eller flera specifika enzymer. T ex levern är beroende av specifika enzymer för att kunna avgiftas. immunförsvar, hormonsystem och vätskebalans behöver sina specifika enzymer för att fungera och sömncykeln sina för att vi skall kunna sova gott. Dock ger dagens mat enzymbrist då den inte innehåller tillräckligt med enzymer. Även stress är en faktor som påverkar kroppens enzymnivåer.

Vad är Kombucha?
Kombucha är en hälsodryck som görs av bakteriekultur och den innehåller nyttiga ämnen som enzymer, vitaminer, mineraler, probiotika och hälsosamma bakterier.
De äldsta dokumenterade källorna som talar om användningen av Kombucha är ca 2200 år gamla.

Mer information, Elba Pineda Gustafsson 070-734 62 01

 

 

© Copyright Form och Hälsa               Sandhamnsgatan 6, entré 4-8               115 40 Stockholm - Gärdet               Telefon: 070 734 62 01               E-post: elba@formochhalsa.se