Fermentering - Kombucha

Form & Hälsa erbjuder kurser i fermentering

Kombucha är en dryck som görs av jäst- och bakteriekultur. Den innehåller nyttiga ämnen som enzymer, vitaminer, mineraler, antioxidanter, hälsosamma (probiotika) bakterier och jäst. De äldsta dokumenterade källorna som talar om användningen av kombucha är ca 2200 år gamla. Enligt traditionell kinesisk medicin betraktas kombucha-te som odödlighetens te och livets elixir. Kimchi är en traditionell koreansk fermenterad läckerhet som ofta baseras på kinakål/salladskål. Den innehåller mycket kostfibrer och liksom kombuchan innehåller kimchi vitaminer, mineraler och mjölksyrabakterier. Bland syrade grönsaker är surkål den mest kända. Det är vitkål som fermenterats med hjälp av mjölksyrabakterier vilket ger kålen högre näringsvärde. Den gemensamma nämnaren för kombucha, kimchi och syrade grönsaker är mjölksyrabakterier som gör gott för dina tarmar och därmed också för din hjärna och din psykiska hälsa. Under kvällen får du lära dig att göra ditt eget kombucha-te, snabbsyra grönsaker genom pressning och vi visar även hur du gör din snabbkimchi. Du får provsmaka under kvällen och med dig hem får du en ny liten vän - en kombuchasvamp kallad Scoby. 

Elba Pineda Gustafsson och Carina Lingman lotsar dig genom kvällen.


Plats: Efter överenskommelse

Anmälan: Carina Lingman 073 980 79 33. info@formochhalsa.se

Avgift: Enligt överenskommelse grupper

Ange: Fermentering

 

© Copyright Form och Hälsa               Sandhamnsgatan 6, entré 4-8               115 40 Stockholm - Gärdet               Telefon: 070 734 62 01               E-post: elba@formochhalsa.se